NYT I 2017

14. Juli 2017

Lolland Rundt har etableret mulighed for betling via Mobile Pay. Nummeret er 79819. (de 5 cifrede numre hører hjemme i Mobile Pays nye produkt, Mobile Pay Myshop, for virksomheder og foreninger).

Juli 2017

Lolland Rundt har den 2/7 udsendt nyhedsbrev, der bl.a. handler om PR kampagne på Lolland Falster, generalforsamlingen 2017, hmvor 3 bestyrelsesmedlemmer afgår, nye jubilæumsgaver og digitale ruter under Lolland Rundt (GPS og Naturlandet Lolland Falster). Nyhedsbrevet kan hentes i menuen til højre.

For en god ordens skyld bemærkes, at 3 medlemmer, der afgår samtidig, ikke er et udtryk for problemer. Den tidligere kasserer har for mere end et år siden bekendtgjort sin afgang, og der er udpeget en ny kasserer, som stiller op til valg  i 2017. Desværre mister vi koordinatoren af Eventyrruten, og har ikke udpeget en afløser endnu. Men vi har stadig den anden person, som var med til at lave Eventyrruten, så ruten og ideen er ikke i fare.

Under dette års Lolland Rundt vil deltagerne møde nogle "observatører" på rastepladserne. Der er tale om repræsentanter for en forening, som vi påregner overtager alt arbejdet med servicevogne og rasteladser i 2018. Deltagerne vil ikke mærke ændringen, for opgaven bliver udført præcis som hidtil.

April 2017

Lolland Rundt 2017 er nu planlagt. Der udsendes den 13/4 nyhedsbrev, som bl.a. beskriver betaling med Mobile Pay, priser, frivillige hjælpere, bus til Eventyrruten, cykelsmed m.v.

Den sidste uge i april udsendes brochure om Lolland Rundt 2017, både som papir og digitalt. Brochuren kan dog allerede nu ses under menuen "download" herover.

Under menuen "Download" ligger også en række andre materialer. Der kan hentes rutekort, rutebeskrivelse, praktiske oplysninger m.v.

Appen Det Naturlige Lolland er opdateret med årets nye ruter. Appen er et særdeles godt redskab til orientering om Lolland Rundt allerede nu, men helt fremragende bliver den under selve Lolland Rundt. Er en deltager kørt forkert eller er i tvivl om ruten, så vil et opslag i appen vise på et kort, hvor deltageren befinder sig, og hvor ruten er. Med en smartphone og appen er det ikke muligt at fare vild under Lolland Rundt.

Lolland Rundts frivillige kunne have været en udfordring, efter at Lolland Brandvæsen ikke længere stiller frivillige, køretøjer og opbevaringssplads til rådighed. Det har dog vist sig ikke at være noget problem i 2017. Vi har fundet opbevaringsplads til madrasser og skilte, og vigtigst af alt: De frivillige, som hidtil har hjulpet os i brandvæsenets regi, har valgt fortsat at hjælpe under Lolland Rundt. De går ikke længere i uniformer, men i en gul T-shirt, og bilerne er ikke fra brandvæsenet, men fra Skotte Biler i Sakskøbing. Alligevel er det de samme flittige og hjælpsomme frivillige, som Lolland Rundts deltagere har mødt tidligere år.

Bestyrelsen har længe vidst, at der var problemer med rastepladsernes åbningstider. I år har vi gjort noget nyt. Se venligst nyhedsbrevet. Det nye betyder, at vi hart ansat en laveste og en højeste hastighed, som vi forventer, deltagerne i henholdsvis grøn og rød rute kører, og et ophold på rastepladserne på 10 minutter. Overholdes forventningerne, er alle rastepladser åbne ved ankomst.

Men vi ved også, at nogle kører hurtigere end foventet, og ikke holder pause i 10 minutter. For dem kan vi desværre ikke holde rastepladserne åbne. Åbningstiderne er jo baseret på antallet af frivillige og biler. Hvis f.eks. lørdagens sidste rastepladser skulle være åbne for alle, skulle de være åbne fra kl. 1130 til kl. 1700. Og så er der jo hverken frivillige eller biler til de andre rastepladser.

Tilmeldingen til Lolland Rundt 2017 er i gang, de første ca. 20 har tilmeldt sig inden materialet er udsendt. Vi i bestyrelsen er glade for de trofaste og hurtige deltagere, og sætter pris på deres hurtige tilmelding.

Gaverne til deltagere, der har jubilæum, kommer i år fra keramiker Rikke Mangelsen i Nykøbing Falster. Gaverne er lavet som porcelæn (tyndt og fint materiale) og er fylder mindre end tidligere.

September 2016

Hjemmesiden er ajourført. Der er fotos fra 2016 på siden, nyt i 2017 (denne side) og evaluering af 2016 er odateret, og der er uploadet et nyhedsbrev, hvor resultatet af evalueringen er i form af ændringer i 2017 er beskrevet.

Hent nyhedsbrevet i menuen til højre.

Personale til rastepladsbiler, skiltebiler og nattevagter

Lolland Brandvæsen har meddelt, at deres frivillige ikke længere kan yde bistand til foreninger som Lolland Rundt, men I fremtiden vil fokusere på beredskabsfaglige opgaver. Lolland rundt beklager beslutningen, for vi har været glade for den hjælp, de frivillige har givet os.

Bestyrelsen ser en mulighed for at anvende de samme frivillige som hidtil, men ikke i brandvæsenets regi. De frivillige synes nemlig, det er sjovt at hjælpe med Lolland Rundt, så de vil derfor fremover være i civil, ligesom de vil køre i private eller lejede biler. Bestyrelsen ser ikke væsentlige problemer i ændringen for så vidt angår 2017, men der vil være flere opgaver, som bestyrelsen skal løse, og det vil måske blive dyrere.

Bestyrelsen har besluttet at undlade nattevagter fra 2017. Der har været tradition for at have nattevagter, men det er ikke et myndighedskrav, når der er så få overnattende i hal B, som tilfældet er.