Praktiske oplysninger

Når du ankommer til Lolland Rundt, får du en blanket med de vigtigste praktiske oplysninger, som gælder, mens du deltager. Her på siden kan du se nogle praktiske oplysninger, der er relevante for dig, der vil eller overvejer at deltage.

Lidt om Lolland Rundt 2020
Løbet køres i år for 38. gang den 24. 25. og 26. juli. Ruterne er lagt gennem de smukkeste steder på Lolland. Alle kan deltage: ingen tidtagning, ingen præmie til den, der kommer først, men et flot diplom som erindring og mulighed for hyggeligt samvær med ligesindede.

Forbud og påbud
Brug af CYKELHJELM er PÅBUDT under løbet på alle ruter!
Børn under 15 år skal tilmeldes og køre sammen med en voksen, der er ansvarlig for barnet.

Kørevejledning til startsted
Fra Sydmotorvejen drejes af ved Sakskøbing(afkørsel nr. 46). Kør ad Stadionvej, til højre ad Søndergade og igen til højre ad P. Hansensvej før jernbanen.
For rejsende fra Banegården tager det 5 – 10 min. at gå til Sportscentret. Står du uden for banegården med ryggen mod sporene, skal du gå til højre. I det første kryds skal du første lidt til venstre, så til højre ad Saxes Allé. Efter et par hundrede meter skal du til højre og så kan du se Sportscentret.

Du skal medbringe
Sovepose eller sengetøj. Har du betalt for overnatning (Hal B, Ellekildeskolen eller teltplads), er der tykke skumgummimadrasser gratis til rådighed. Medbring også en lille cykeltaske til rutekort, lappegrej m.v.

Indskrivning
Inden start skal du indskrive dig i hal A enten torsdag kl. 17.00
– 20.00 eller fredag kl. 07.30 – 08.30. Spisebilletter, rutekort, deltagerliste, rutebeskrivelse, spørgeskema m.v. udleveres ved indskrivningen.

Hyggeaften – Dagens ret
Torsdag fra kl. 18.00 er der hyggeaften med ”dagens ret” i Sportscentrets cafeteria, hvor du kan møde nye og gamle cykelvenner.

Overnatning
Der er flere muligheder for overnatning. Du kan overnatte i Sportscentrets Hal B, i klasseværelse i Ellekildeskolen, eller på teltplads ved Sportscentrets cafeteria. Overnatning på de steder er indregnet i prisen for Lolland Rundt (model 1). Bruger du teltpladsen, skal du have telt med. Der er ikke adgang for camplet eller campingvogn, og der må ikke køres med biler på teltpladsen.

Du kan også overnatte for egen regning. I så fald giver vi en rabat i prisen for Lolland Rundt (model 2). Vi henviser i så fald til Sakskøbing Vandrerhjem eller Sakskøbing Campingplads, der ligger få hundrede meter fra startstedet. Der er desuden campingpladser i Guldborg og i Maribo.

Rutens længde og afmærkning
Lolland Rundt består af fire ruter:

Blå rute på 360 km., afmærket med blå skilte
rød rute på 300 km., afmærket med røde skilte
grøn rute på 160 km., afmærket med grønne skilte
Eventyrruten på ca. 80 km. afmærket med gule skilte
Hvor ruterne mødes, kan du vælge, hvilken rute du vil køre ad til næste gang, ruterne mødes. Du kan altså selv vælge din rute på højst 360 km. og mindst 80 km. fordelt over tre dage. Desuden er der en guidet tur på Nordlolland om lørdagen.
Der er samlet start fra P-pladsen ved hal A alle dage. Se ”Praktiske oplysninger”, som du får udleveret ved ankomst
Rastepladserne.

Servicevognene på rastepladserne  sælger chokolade, frugt, sodavand og øl. Der kan betales med Mobile Pay. Kaffe og drikkevand samt traktement ved Dagli’ Brugserne er gratis.

Rastepladser og kørehastighed
Rastepladsernes åbningstider bygger på følgende forudsætninger:
Kørehastighed på rød og blå rute: mindst 16 km/t, højst 30 km/t. Kørehastighed på grøn rute: mindst 13 km/t, højst 24 km/t. Ophold på rastepladser; 10 min, 30 min ved frokostrast. Overholdes de forudsætninger ikke, kan du ikke forvente, at rastepladsen er åben, når du kommer frem.

Din cykel – evt. reparation
Vi forventer, at din cykel er i god stand, men vi har aftale med Skottes Cykler i Sakskøbing, som kører ud på ruten og hjælper ved havari og uheld. Der betales samme pris for reparation som i forretningen i Sakskøbing.

Spisning
Der spises morgen- og aftensmad i Sakskøbing Sportscenter, hal A. Frokosten serveres fredag og lørdag på en rasteplads. Du kan afhente din frokost i Sportscentrets cafeteria, hvis du inden løbets start hver dag har skrevet dig på listen over deltagere, der ønsker frokost i hallen. Der kan leveres specialkost, hvis det oplyses ved henvenndelse til Sakskøbing Sportscenter på tlf. 54704566 – tryk 5.
Bordbestilling til fredag og lørdag aften modtages torsdag aften i cafeteriaet eller på 54704566 – tryk 5.

Svømmehal
Lolland Rundts deltagere har gratis adgang til Sakskøbing Sportcenters svømmehal.

Mål – turens afslutning
Turen slutter hver dag ved Sakskøbing Sportscenter. Søndag er der frokost i hal A til kl. 14.00, hvorefter årets Lolland Rundt er slut.

Pårørende
Under løbet kan pårørende lægge besked til dig på følgende numre:
Flemming Wrist-Knudsen 24275088
54 70 45 66, tryk 1 – Sakskøbing Sportscenter

Pårørende kan deltage i Lolland Rundt uden at cykle, f.eks. til overnatning og til et eller flere måltider. Se priser på www.lollandrundt.dk
Tilmelding og betaling.

Det forventes, at du har tilmeldt dig og har betalt senest fredag den 17. juli 2020. Ved undtagelsesvis senere tilmelding og betaling skal kvittering medbringes ved indskrivning.

Der kan betales kontant eller via Mobile Pay ved indskrivningen torsdag eller fredag. Udlændinge anbefales at betale kontant ved indskrivning. Der kan ikke anvendes check eller kreditkort, når der betales i forbindelse med indskrivning.

Se priser på www.lollandrundt.dk

Yderligere oplysning
Yderligere oplysninger kan fås ved telefonisk henvendelse til Lolland Rundt, tlf. 24275088

Tilmeld